8 °C Chișinău
  • Baltata
  • Balti
  • Bravicea
  • Briceni
  • Cahul
  • Camenca
  • Ceadir-Lunga
  • Chișinău
  • Codrii
  • Comrat
  • Cornesti
  • Dubasari
  • Falesti
  • Leova
  • Ribnita
  • Soroca
  • Stefan-Voda
  • Tiraspol

Ședința Consiliului Strategic

Astăzi în cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat se desfășoară ședința Consiliului Strategic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, la care participă angajații instituției, precum și invitați pe platforma online. Subiectele ședinței pentru examinare sunt: Prezentarea Raportului privind analiza funcțională a Serviciului Hidrometeorologic de Stat pe componenta administrativă. Prezentarea proiectului Regulamentului actualizat al Serviciului Hidrometeorologic de Stat. Instrucțiunea metodologică privind elaborarea, evaluarea și modul de difuzare a prognozelor și…

IMPORTANT!!!

Informăm reprezentanții societății civile, în contextul postărilor plasate pe rețelele de socializare de către unii reprezentați ai mass media, privind informația despre incediul de la depozitul din str.Calea Basarabiei, 30. Serviciul Hirdometeorologic de Stat intervine cu următoarele precizări: În conformitate cu art.29 (1) al.2(d). din "Legea Privind Protecția Mediului Înconjurător"- monitoringul factorilor calității poluării mediului, în special monitoringul poluării aerului ține de competența Agenției de Mediu. Harta Gis plasată pe pagina oficială…

Evenimente realizate în luna martie

Activitatea Serviciului Hidrometeorologic de Stat pentru luna martie s-a evidențiat prin 2 evenimente considerabile. A avut loc acordarea diplomelor de merit cu următoarele distincții: cel mai bun post agrometeorologic cea mai bună stație meteorologică cel mai bun hidrolog cel mai bun sinoptician Totodată au fost transmise 2 automobile în teritoriu, la stațiile meteorologice și hidrologice din nordul și sudul țării, pentru acoperirea nevoilor operaționale (deservirea tehnică a sistemelor automatizate hidrometeorologice și realizarea de observații hidrologice și…

NOTĂ privind regimul hidrologic

Regimul hidrologic al apelor de suprafață pe teritoriul Republicii Moldova pe perioada de iarnă a anului 2020-2021 s-a caracterizat divers, fiind influențat de precipitațiile căzute și temperaturile scăzute. În luna decembrie, s-a caracterizat cu nivelurile scăzute ale apei pe întreg teritoriul Republicii Moldova din cauza lipsei precipitațiilor atmosferice. În luna ianuarie reieșind din condițiile meteorologice din punct de vedere hidrologic s-a caracterizat cu formarea formațiunilor de gheață sub formă de gheață la maluri și pod de gheață pe întreg teritoriul…

Declarația Secretarului General al OMM

Ziua Meteorologică Mondială din 2021 este dedicată temei "Oceanul, clima și vremea". Aceasta celebrează eforturile OMM depuse pentru conectarea oceanului, climei și vremii în cadrul Sistemului Terestru. Clima, fiind într-o continua schimbare, încălzește oceanul, astfel având un efect profund asupra vremii. Raportul anual al OMM privind starea climei globale arată că 2020 a fost unul dintre cei mai calzi trei ani înregistrați, în ciuda fenomenului climatic ”La Niña” caracterizat prin temperaturi neobișnuit de scăzute ale apei de la suprafața Oceanului…

Ziua Mondială a Meterologiei 2021

SERVICIUL HIDROMETEOROLOGIC DE STAT  23 martie – Ziua Mondială a Meteorologiei Ziua Mondială a Meteorologiei este sărbătorită în fiecare an, odată cu intrarea în vigoare a Convenției Organizației Meteorologice Mondiale (OMM) din 23 martie 1950 și a contribuției semnificative realizate de către serviciile meteorologice naționale din întreaga lume pentru asigurarea securității și bunăstării societății. Organizația Meteorologică Mondială este sursa autoritară de informații din cadrul sistemului Organizației Națiunilor Unite (ONU) cu privire la aspecte…

I N F O R M A Ţ I E

Privind starea de iernare a pomilor fructiferi şi viţei de vie pe teritoriul Republicii Moldova la situaţia din 22 februarie 2021 Pentru stabilirea stării pomilor fructiferi şi viţei de vie în perioada iernatului, pe 22 februarie 2021 Serviciul Hidrometeorologic de Stat a colectat probe pentru creşterea şi analiza acestora. Rezultatele creşterii au demonstrat că procesul de iernare în fond a decurs bine. Pe cea mai mare parte a teritoriului cercetat, la culturile pomicole principale nu s-a înregistrat pieirea mugurilor florali, doar local pieirea acestora a constituit 4-9%,…

I N F O R M A Ţ I E

Privind starea de iernare a culturilor de toamnă pe teritoriul Republicii Moldova la situaţia din 22 februarie 2021 Pentru stabilirea stării culturilor de toamnă în perioada iernatului, pe 22 februarie 2021 Serviciul Hidrometeorologic de Stat a colectat probe pentru creşterea şi analiza lor. Rezultatele creşterii culturilor de toamnă au demonstrat că procesul de iernare a decurs bine, pieirea culturilor de toamnă în general nu s-a depistat. Doar local pieirea acestora a constituit 1-8%, fiind mai mică decât norma naturală (10%).

Prognoza

Prognoza rezervelor de umezeală productivă în sol pe terenurile cu culturi de toamnă și arătură de toamnă din Republica Moldova către începutul perioadei de vegetație în anul 2021 Analiza condițiilor meteorologice precedente, a celor prognozate și calculele agrometeorologice specializate arată că la începutul perioadei de vegetație rezervele de umezeală productivă în stratul de sol cu grosimea de 1 m pe terenurile cu culturi de toamnă și arătura de toamnă vor constitui în fond 110-175 mm (80-135% din normă): în raioanele de nord ale țării –120-175 mm…

Page 17 of 27 pages
Previous Page ‹ First  < 15 16 17 18 19 >  Last › Next Page